free html web templates

Ekcem ili atopijski dermatitis kod beba

Temenjača kod bebe i kako je lečiti?

Ekcem (atopijski dermatitis) najčešća je hronična bolest kože kod dece, a nastaje zbog složenog uzajamnog delovanja spoljašnjih i genetskih činilaca.

Uzrok nastanka atopijskog dermatitisa nije poznat, ali nasledni faktor ima važnu ulogu. Bolest predstavlja rezultat uzajamnog delovanja naslednih faktora i okoline. Pored suve kože, atopijski dermatitis prati i pojava ekcema -Atopijski dermatitis se javlja kod 10 do 15 odsto dece crvenih, suvih i ljuskavih žarišta koja svrbe.

Simptomi

Kod novorođenčadi, ekcemi su najčešće vlažni i imaju žućkaste kraste, a javljaju se u predelu vlasišta, obraza, trupa, i većih pregiba (kolena i laktova).

Atopijski dermatitis je u stalnom porastu, posebno u urbanim sredinama razvijenih zemalja Zapada

Kod starije dece, simptomi atopijskog dermatitisa su suva koža sa ljuspicama - koja je, pri tome, i zadebljana, a na dodir neravna i suva. Ta zadebljanja se javljaju pre svega na području vrata, kolena, lakata i zglobova. 

Lečenje 

Lečenje atopijskog dermatitisa ima za cilj smanjenje simptoma (svraba, i pojave ekcema), a ujedno sprečava ponovnu pojavu bolesti. 

Promene koje se dešavaju na koži nisu uvek iste. Ponekad se javlja umereno crvenilo, praćeno pojavom suve ljuskaste kože, ali posle nekog vremena može da dođe i do pogoršanja.

Kako izlečiti ekcem kod bebe?

Babymed krema za lice

Babymed krema za lice za bebe je specijalno formulisano za negu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Tokom leta i boravka na moru, stanje kože deteta se poboljšava, dok zimski uslovi nepovoljno deluju, i dolazi do pogoršanja. Jer, koža se dodatno isušuje usled suvog vazduha, posebno u prostorijama sa centralnim grejanjem.

Nega kože 

Pored pravilnog lečenja, veoma je važna i pravilna nega kože sa ovakvim tipom problema.Lečenje ima za cilj smanjenje simptoma - svraba, i pojave ekcema, a ujedno sprečava ponovnu pojavu bolesti

Za kupanje se preporučuje upotreba uljanih kupki, temperature od 30 do 32 stepena, jer jako topla voda dodatno isušuje kožu i pojačava svrab. Nakon kupanja, na vlažnu kožu treba naneti emolijent, onoliku količinu koliko je potrebno da koža ne bude suva. Emolijentna sredstva ublažavaju svrab, deluju protivupalno, i pospešuju biosintezu lipida, koji nedostaju koži. 

Izvor: yumama.com

SHARE THIS PAGE!

POGLEDAJTE I OSTALE BABYMED PROIZVODE

Babymed mleko za telo

Mleko za telo

Babymed mleko za telo za bebe je specijalno formulisano za negu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Babymed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom

Krema sa cinkom

Babymed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom je specijalno formulisana za negu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Babymed krema za lice

Krema za lice

Babymed krema za lice za bebe je specijalno formulisano za negu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

Babymed kupka za bebe

Kupka za bebe

Babymed kupka za bebe zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namenjena je i za negu kože novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu.

BABYMED

Preuzmite brošuru i detaljno se informišite o svojstvima svih proizvoda Babymed linije medicinske kozmetike za bebe

Kontakt

Celtis Pharm doo

Dalmatinska 115/27,
11000 Beograd,
R Srbija

Tel: (+ 381) 011 4360019

email: office@celtispharm.rs
www.celtispharm.rs
www.babymedcosmetics.rs

Uvoznik i distributer za Bosnu i Hercegovinu

ICM d.o.o., Donja Ljeljenča 45, 76300 Bijeljina, Bosna i Hercegovina,
email: info@icmdoo.com, tel: +38755227050

Uvoznik i distributer za Severnu Makedoniju

Herbal Plus doel., Bul. Partizanski odredi 236/64-3 reon 59 TC Leptokarija, 1000 Skopje, Severna Makedonija,
email: herbalplus@t.mk, tel: 02/3051770

Uvoznik i distributer za Crnu Goru

Glosarij d.o.o., Vojislavljevića 76, 81000 Podgorica, Crna Gora,
email: info@glosarij.me, tel: +38220642540

Uvoznik i distributer za Belorusiju

ZAO Unifarm, Novodvorskij s/s, 40-1, K, 36, rejon derevni Boljšoe Stiklevo Minskij rejon, 223060 Minskaja oblast, Republic of Belarus

© Copyright 2022 Babymed // Celtis Pharm doo Beograd // All Rights Reserved // Web by Chilli media